Sunday, February 17, 2013

Ніколи не пізно прийти до святого Миколая



Багатим на Новорічні та Різдвяні зустрічі для дітей та молодих людей з Коломийського благодійного фонду підтримки дітей та молоді з інтелектуальною обмеженістю „Крокус” були зимові місяці. Велику скриню радості і задоволення подарували їм учні ЗОШ № 5 ім. Тараса Шевченка, студенти - волонтери з Коломийського педагогічного коледжу Прикарпатського національного університету, тішилися вони й великими подарунками від Благодійного фонду « Карітас Коломийсько – Чернівецької єпархії ».
Завершився цикл святкувань поїздкою до Маєтку святого Миколая в село Пістинь Косівського району та до льодової казки в село Спас. Незабутні враження залишились від зустрічі з працівниками Маєтку, від цікавої, доступної розповіді екскурсовода, від її теплих і щирих очей. Особливе емоційне піднесення пережили діти, коли відкрилися двері дерев’яної хатинки і на порозі постав справжній святий Миколай та промовив до них: „ Христос народився!” Щоб зрозуміти, що відчули вони в цей час, то треба було лише побачити, бо словами описати цей стан важко. Всі наперебій хотіли подарувати Миколаєві вірші і привітання, доторкнутися до його святкового вбрання, зазирнути в очі, щоб пересвідчитись, що він справжній, живий, з теплими і щедрими руками. Отримавши солодкі подарунки, перемірявши глибину снігового покриття, відвідавши казкові хатинки, задовольнившись гойдалками, загадавши потаємні бажання, попрощалися з Маєтком і автобус покотився по засніженій дорозі в напрямку села Спас. Там нас уже зачекалися ще одні милі і щирі люди – директор загальноосвітньої школи Ігор Іванович Угринчук зі своїми працівницями шкільної їдальні. Тут нам було тепло, затишно і смачно. Відігрівшись, пообідавши та відпочивши, з великою вдячністю наш гурт покинув школу, зробивши фото на пам’ять.
Далі нас чекала нова казка. На березі річки, в оточенні зимового пейзажу, іскрилася від сонячного проміння льодова забудова. Ці чудо- витвори людських рук, поміж яких зі здивованими очима ходили діти і дорослі, торкалися до крижаних скульптур та архітектурних форм, щоб переконатися, що вони реально існують, залишаться в пам’яті назавжди.
Ще багато поїздок попереду у дітей та молодих людей з Коломийського благодійного фонду „Крокус” за проектом „ Стежками рідного краю до збагачення інтелекту ”. Безліч незабутніх вражень обіцяють вони. Щасливої всім дороги, світлих і радісних днів.
А правління Фонду з нетерпінням чекає на добрих і щирих людей, які могли б фінансово підтримати проект і подарувати дітям з обмеженими можливостями хвилини і години спілкування з природою, пізнаючи та відкриваючи для себе свій рідний край.

Голова правління Коломийського міського благодійного фонду „ Крокус”
Л.Д.Масевич


More photos on the "Crocus" Facebook Page

No comments:

Post a Comment