Tuesday, October 25, 2011

На Прикарпатье организовали лечебную ферму для детей



http://podrobnosti.ua/podrobnosti/2011/10/24/799451.html

Лікувальна ферма для дітей. На Прикарпатті малюків, хворих на ДЦП, синдром Дауна та аутизм - лікують... коні та вівці. Після спілкування з ними - зазвичай замкнені діти - починають краще розмовляти і частіше усміхатися. Секрети такої тварино-терапії - довідалися наші кореспонденти.

Аутизм - такий діагноз трирічній Христині поставили лікарі. Дитина не реагувала на навколишній світ, була замкнутою, розповідають рідні. Надія на одужання з`явилася після тОго, як дівчинка почала спілкуватися з тваринами. Тепер Христя частіше посміхається і краще розмовляє.

ЛАЙФ: бабуся питає

-Як коника звати?

-Бравий

-А як кінь каже?

-Іга-га


Такі заняття іпотерапії для дітей безкоштовні. НасАмперед, спеціалісти займаються із сИротами та малюками, хворими на ДЦП, синдром Дауна та аутизм.

Тетяна Масевич, інструктор-іпотерапевт:

- Комплексно з масажем та іпотерапією можна досягти дуже великих успіхів. Наприклад, з ДЦП діти починають добре ходити. Правда, це не за 2 заняття.

Тварини зцілюють не лише тіло, а й душу, - стверджує Любов Масевич. Її синові в дитинстві теж ставили діагноз "синдром Дауна". Але, за словами жінки, хлопчик зміг адаптуватися до життя. Нині Любов сама допомагає таким дітям. Каже - зараз це набагато легше, ніж десять років тому.

Любов Масевич, голова Благодійного фонду підтримки дітей з розумовою відсталістю:

- Такі діти сиділи колись просто в чотирьох стінах і ні з ким не спілкувалися. В садочок таких дітей не брали, в школу не брали. Вони не мали такого спілкування.

Погладити кучерявих овечок та скуштувати бринзу - таку "овітерапію" впроваджують ініціатори благодійного проекту. Кажуть, у майбутньому тут - як у справжньому біблійному Ковчегу - житимуть корови, кролики, віслюки, бджоли та інша живність.

Тарас Бучовський, заступник директор благодійного фонду "Карітас":

- За часів Ноя (він почав збирати на ковчег) кожної тварі - по парі. Так і ми хочемо зібрати якомога більше тварин, щоби було цікаво дітям поспілкуватися з тваринами.

Пускати під ніж тварин не будуть, обіцяють на фермі. Кажуть, якщо їх стане занадто багато - роздадуть людям.

No comments:

Post a Comment