Wednesday, September 28, 2011

Вогники свічок зігріли ”Крокус”

Нещодавно в Коломийському благодійному фонді “Крокус”, з метою розширення та удосконалення трудових навичок його вихованців, відкрилась майстерня з виготовленню декоративних свічок.
Ідею відкритя такої арт-майстерні подав Майк Ву - волонтер Корпусу Миру в Україні, який працює в “Крокусі” із середини червня цього року.
Він разом із соціальним працівником фонду і перекладачем Вікторією Рутковською проходили тренінги в Києві з питань фадрайзингу і там мали нагоду познайомитись із подібною майстернею в громадській організації “Народна допомога”. Кияни щиро поділилися досвідом у вирішенні організаційних питаннях, познайомили наших волонтерів з обладнанням і навчили найпростіших технологій воготовлення декоративних свічок.

Таке виробництво-творчий процес, адже свічки можна виготовляти різних форм і кольорів. Для дітей з інтелектуальними і фізичними вадами цей процес є ще й трудотерапією і можливістю отримати насолоду від праці, відчути себе самостійним, а також впевнитися в своїй здатності творити потрібні і красиві речі своїми руками, цим приносити радість і користь собі і своїм рідним.

Передбачається, що свічкова майстерня стане постійним благодійним проектом. А невдовзі всі охочі зможуть в особливий спосіб допомогти “Крокусу” і його дітям зібрати кошти для закупівлі парафіну, стеарину, воскових кольорових олівців, а також на проведення інших цікавих для них заходів, придбавши свічки, зроблені руками осіб з обмеженими можливостями на благодійному аукціоні з нагоди святкування 5-ї річниці від дня народження Коломийського міського благодійного фонду підтримки дітей та молоді з інтелектуальною обмеженістю “Крокус”.

Автор: Тетяна ГЛУШКОВА, волонтер БФ “Крокус”, студентка Коломийського педагогічного коледжу Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника




No comments:

Post a Comment